5 Şubat 2012 Pazar

Tavuklu Bulgur Pilavı...

Tavuklu, bulgur pilavı.


Bu tarifde geçen haftadan. Tavuklu bulgur pilavını pişirip, sıcak sıcak derneğimizdeki öğretmenlere götürdüm. Çok lezzetli ve oldukca besleyici bir yiyecek. Dernekdeki arkadaşlar çok beğendi, biz zaten ailece her çeşit pilavı çok severiz. Mesela böyle tavuğu, sebzesi içinde bir pilav ve yanında lezzetli bir yoğurt olsun başka yiyecek aramayız. Afiyetle yiyip doyarız, şükrümüze şükür katarız...

Tavuklu, bulgur pilavı.


Malzemeler :
3 tane tavuk but.( haşlanacak, derisi ve kemikleri ayrılacak çik küçük olmayacak şekilde didiklenecek.)
yarım kg kadar pilavlik bulgur.
3 orta boy kuru soğan.
2 tane kırmızı dolmalık biber.
2 tane çarliston biber.
1 tane yeşil sivri biber.
4-5 tane orta boy domates.
1 çorma kaşığı biber salçası.
yarım çorba kaşığı domates salçası.
kuru nane.
taze çekilmiş karabiber.
pulbiber.
2 çorma kaşığı tereyağı.
biraz mısır özü yağı.
tuz.

Servis için :
 taze nane ve maydanoz.


Önce tavuklarımızı bol suda güzelce  haşlayalım, suyunu ince bir süzgeçden geçirp temiz bir kaba koyalım. Derisini, kemiklerini ayırıp ayrı bir kaba didikleyelim. Tavuk suyu ve etini bir kenarda bekletelim.
Tavuklu, bulgur pilavı.


Büyükce bir tencereyi ocağimiza koyalım ve altını açalım. Biraz mısırözü yağı koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekleyelim, kavurmaya başlayalım. Biberlerimizi yıkayalım, ayıklayalım, minik minik doğrayalım ve kavrulan soğanlara ekleyelim, bu aşamada tereyağımızıda bu karısıma koyalım. Bu şekildede bir müddet kavuralım. Pilavlık bulgurumuzu ilave edelim. Orta hararetli ocakda sürekli karıştırarak bulgurumuzun kavrulmasını sağlıyalım. Minik doğradığımız domateslerimizi, baharatlarımızı, salçalarımızı da tenceremize ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Son olarakda tavuk etlerimizi, tavuk suyumuzu ve tuzumuzu tenceremize koyalım. Karıştıralım ve kaynamaya başlayınca ocağımızın altını kısalım, kapağını kapatalım ve pişmeye bırakalım. ( Su ayarı:  Tavuk suyu yeterli olmayabilir üzerine kaynamış su ile ilave edebiliriz. Su tenceredeki malzemenin üzerine çıkmalı, pilavımız suyunu çekince, konturol etmeliyiz ve eğer pilavımızın pişdiğinden emin değil isek sıcak su ilavesi yapabiliriz.
Sıcak sıcak taze maydanoz ve taze nane  eşliğinde servis yapalım.
Tavuklu, bulgur pilavı.


Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. canım ellerine sağlık bende çok severim bulguru tavukluda yaparım ette koyarım

    YanıtlaSil
  2. Resimler gel ye beni diyor canim

    cok güzel bir tarif

    ellerine saglik

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. mis mis :))) çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. çok severim bulgur pilavını nefis görünüyor ellerine sağlık,iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...